Films met inleiding

Filmhuis Purmerend toont regelmatig films met iets extra's erbij.

Dat kan zijn een inleiding voorafgaand aan de film. Maar het kan ook iets anders zijn, zoals een wijnproeverij, of een maaltijd in de sfeer van de vertoonde film. Wilt u op de hoogte blijven van deze extra's, geef u dan op voor onze speciale NIEUWSBRIEF SPECIALS. Deze verschijnt naast onze reguliere tweewekelijkse NIEUWSBRIEF op het moment waarop we iets te melden hebben.


We draaien DE DIRIGENT 2 keer. Op zaterdagavond 19 januari wordt deze film ingeleid door Justina Oosters, een echte dirigente, die o.a. vertelt hoe het is om in deze tijd dirigente te zijn.
Over de inleider: Justina Oosters dirigeert vier koren en organiseert verschillende projectkoren. Zij voltooide de conservatorium opleidingen piano en orkestdirectie en studeerde koordirectie en zang. De inleiding begint om 20 uur.

Dat sluit natuurlijk prachtig aan bij het onderwerp van de film, die is gebaseerd op het leven van de Nederlandse Antonia Brico. Zij is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Haar droom is dirigent worden, maar zo’n leidinggevende functie zou in 1926 alleen voor mannen weggelegd zijn. Ze smeekt in Nederland de beroemde dirigent Mengelberg om dirigeerlessen, maar deze stuurt haar door naar Berlijn, waar ze toch voor dirigent kan leren. Als eerste vrouw zal zij het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren.

Bekijk hieronder de films met een inleiding:

Bezig met laden