Films met inleiding

Filmhuis Purmerend toont regelmatig films met iets extra's erbij.

Dat kan zijn een inleiding voorafgaand aan de film. Maar het kan ook iets anders zijn, zoals een wijnproeverij, of een maaltijd in de sfeer van de vertoonde film. Wilt u op de hoogte blijven van deze extra's, geef u dan op voor onze speciale NIEUWSBRIEF SPECIALS. Deze verschijnt naast onze reguliere tweewekelijkse NIEUWSBRIEF op het moment waarop we iets te melden hebben.

Wij vertonen in januari twee keer de film DE LIEFHEBBERS, een mozaïekfilmfilm waarin Jeroen Krabbé een oudere architect speelt die voor zijn kinderen verborgen houdt dat hij beginnende Alzheimer heeft. We draaien deze film op dinsdagmiddag en -avond 21 januari. Bij beide voorstellingen is er een inleiding voorafgaand aan de film.
Op de middag wordt de film ingeleid door ANJO SCHLANGEN, casemanager dementie bij De Zorgcirkel van het eerste uur. Al tien jaar bezoekt zij mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het doel hiervan is dat mensen met een dementie zo lang mogelijk op een veilige en prettige manier thuis wonen, zonder dat de mantelzorgers overbelast raken.
De avondvoorstelling wordt ingeleid door ANJA NIGGEBRUGGE, casemanager dementie bij De Zorgcirkel. Zij was in 2010 gestart met een collega, inmiddels ondersteunen zij met 13 collega's mensen met dementie en hun mantelzorgers. Doel is zo goed mogelijk met dementie om te gaan door uitleg hierover te geven. Mede daardoor kunnen mensen met dementie wat langer zelfstandig blijven wonen.
De beide inleidingen beginnen een half uur voor aanvang van de film, de filmvoorstellingen beginnen op de gebruikelijke tijden, dus om 13:30 en 20:30 uur.

Bekijk hieronder de films met een inleiding:

Bezig met laden