Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Films met inleiding

Filmhuis Purmerend toont regelmatig films met iets extra's erbij.

Dat kan zijn een inleiding voorafgaand aan de film. Maar het kan ook iets anders zijn, zoals een wijnproeverij, of een maaltijd in de sfeer van de vertoonde film. Wilt u op de hoogte blijven van deze extra's, geef u dan op voor onze speciale NIEUWSBRIEF SPECIALS. Deze verschijnt naast onze reguliere tweewekelijkse NIEUWSBRIEF op het moment waarop we iets te melden hebben.

We vertonen op 19 en 21 november de documentaire OLIVER SACKS: HIS OWN LIFE, in samenwerking met het Humanistisch Verbond. Aanvang op de normale tijd, 20:30 uur dus.
Zowel op de vrijdagavond als de zondagmiddag is er een spreker aanwezig bij de voorstelling. Er zal dan na de film een interactieve nabespreking plaatsvinden, deze duurt zeker een half uur, dit kan uitlopen tot maximaal een uur.

Deze nabespreking wordt op de vrijdag verzorgd door Jos Lutz.
Jos Lutz (1966) woont in Purmerend is leraar Maatschappijleer en Gelukskunde.
Hij is oud columnist van het voormalige Gezinsblad, en hij wordt veelvuldig ingezet als gespreksleider bij het Humanistisch Verbond.

En op de zondagmiddag bespreekt Peter de Wit de film met u na.
Peter de Wit (1962) is op latere leeftijd humanistiek gaan studeren aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Peter heeft sinds 2004 een eigen praktijk op het gebied van zingeving en levensvragen in Hoorn.

Bekijk hieronder de films met een inleiding:
Geen film(s) gevonden