Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Films met inleiding

Filmhuis Purmerend toont regelmatig films met iets extra's erbij.

Dat kan zijn een inleiding voorafgaand aan de film. Maar het kan ook iets anders zijn, zoals een wijnproeverij, of een maaltijd in de sfeer van de vertoonde film. Wilt u op de hoogte blijven van deze extra's, geef u dan op voor onze speciale NIEUWSBRIEF SPECIALS. Deze verschijnt naast onze reguliere tweewekelijkse NIEUWSBRIEF op het moment waarop we iets te melden hebben.

Wij vertonen op 27 en 28 maart de film 1917. Deze film kreeg talloze filmprijzen, waaronder 3 OSCARS.

Voorafgaand aan de film wordt er een praatje gehouden over de Eerste Wereldoorlog door onze filmhuismedewerker Peter Liefbroer, zijn zoon Jippe, en zijn vriend Jacob Kamphuis. Zij zullen dit doen aan de hand van zelfgemaakte foto’s in België, waarbij beelden van de loopgraven worden getoond, van de militaire begraafplaatsen, de dagelijkse herdenking The Last Post bij de Menenpoort in Ieper en andere overblijfselen van WO I. En er zullen een aantal voorwerpen getoond worden die zij ter plekke hebben gevonden en meegenomen.

De beide inleidingen beginnen een half uur voor aanvang van de film, om 20 uur dus. De filmvoorstellingen beginnen op de gebruikelijke tijd, om 20:30 uur.

Bekijk hieronder de films met een inleiding:
Geen film(s) gevonden