Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Nomadland

We vertonen 'Nomadland' in een vriendenvoorstelling gratis voor de 'vrienden' van ons Filmhuis op vertoon van hun vriendenpas.
Ferns (Frances McDormand) echtgenoot is overleden, de mijn waar hij werkte is gesloten, het stadje waar ze woonde werd opgedoekt. Sindsdien woont ze in een wit busje.
In ‘Nomadland’, bekroond met een Oscar voor beste film, beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol, bestaan de nomads bij de gratie van seizoensarbeid: nu eens een paar weken pakketjes inpakken bij Amazon, dan weer schoonmaken op een camping.
De Chinese regisseur Chloé Zhao schildert een oer-Amerika van binnenuit, met een blik van buitenaf. Schitterend gefilmd tegen het decor van overweldigende, onherbergzame landschappen, met eindeloos besneeuwde vlakten, ruige bergen, een rotsachtige woestijn en een woeste zee. Een schitterende wereld, gefilmd in strijklicht, met een soundtrack van pianomuziek van Ludovico Einaudi.
Een plot heeft ‘Nomadland’ niet: het gaat om Ferns zoektocht naar wat haar leven de moeite waard maakt. Eén zijn met de natuur, onderdeel uitmaken van een gemeenschap, dat is de sleutel.


Nomadlandposter_132694316669373934_big.jpg

Regie
Chloé Zhao

Land van herkomst
Verenigde Staten

Genre
Drama

Productiejaar
2021

Lengte
2:12 (incl. 15 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen en/of reserveren)

vrvr 03 septembersep 20:30
didi 07 septembersep 13:30 20:30
  • Nomadlandfotohor_132694317758085211_big.jpg