Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download EdgeLegale Wiet

Frans Bromet is na afloop van de film aanwezig om vragen te beantwoorden.
In 2019 startte de Nederlandse overheid een vierjarig wietexperiment waarbij ondernemers legaal cannabis kunnen gaan kweken. Onder aspirant-kwekers vindt een strenge selectie plaats. Coffeeshops in gemeenten die aan het experiment deelnemen, mogen dan alleen overheidswiet verkopen.
Wietkwekers John en Project C hebben zich aangemeld voor het wietexperiment. Wietliefhebber John is blij met deze kans. Zijn wietkwekerij, begonnen als hobby, werd in de loop der jaren een serieuze handel. Het ondernemerscollectief Project C bestaat uit een huisarts, een kassenbouwer, een politicus en een advocaat. Het collectief heeft geen ervaring met het telen van wiet, maar ziet in de legale kweek van cannabis een goed verdienmodel. De aankoop van een leegstaand kassencomplex stuit op weerstand van buurtbewoners en gemeentebestuur.
Frans Bromet volgt het wel en wee van de aspirant kwekers terwijl ze nagelbijtend de selectieprodecure afwachten. Ook interviewt hij kritische coffeeshophouders, buurtbewoners en
bestuurders.


Legalewietposter_132830184536284028_big.jpg

Regie
Frans Bromet

Land van herkomst
Nederland

Gesproken taal
Nederlands

Genre
Documentaire

Productiejaar
2021

Lengte
1:25 (incl. 15 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Deze voorstelling wordt verwacht op:
15-01-2022
  • Legalewietfoto2_132830184946227258_big.jpg