Cultuurparade.

We vertonen 5 korte films op zondagmiddag 15 september, het programma begint om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur, en duurt ongeveer een uur. Er is vrije inloop, en u kunt natuurlijk ook een deel van het programma bijwonen.
U kunt bij ons de volgende films bekijken:

GLAS – Bert Haanstra, Nederland, 1958, 10’.
Voor GLAS monteerde Haanstra beelden van de verschillende facetten van glasfabricage, die met aandacht voor details ritmisch op muziek werden gezet door Pim Jacobs. De film was direct een groot succes: bij de pers, op internationale filmfestivals en bij het grote publiek. In 1960 mocht Haanstra zelfs een Oscar voor de beste korte documentaire in ontvangst nemen.

GRATIS – Merijn Scholte Albers / Tobias Smeets, Nederland, 2016, 10’.
Ruud mag gratis boodschappen doen en gratis is iets waar de doorgaans wat chagrijnige Els dol op is. Net als altijd deelt zij de bevelen uit en moet Ruud het vuile werk opknappen. Maar op het moment suprème, verloopt alles anders en is Els aan zet. En dat valt nog niet mee. Pijnlijke relatiekomedie in een supermarkt, bekroond met een GOUDEN KALF.

JOOP – Pim de la Parra, Nederland, 1968, 10’
Tragikomische korte film. Joops horoscoop vermeldt een liefdesaffaire met een goede vriendin, maar als Joop deze voorspelling na wil leven, loopt alles in het honderd.

TICKING AWAY – Michael Sewnarian, Nederland, 2017, 9’.
Deze getekende animatie vertelt het verhaal van een eenzame klokkenmaker die troost zoekt in zijn werk. Alles gaat zo zijn gang tot op een avond een vreemdeling een bezoek aan zijn werkplaats brengt en hem een wel heel bijzonder horloge geeft om te repareren.

WK CAVIA – Maria Philips, Nederland, 2017, 11’.
WK Cavia is een optimistische, licht absurde, tragikomische film. Kiki werkt in een caviatrimsalon waar ze druk bezig is met de voorbereidingen voor het WK voor de mooiste cavia. Sven van de vishandel aan de overkant verkoopt vissen om op te eten, dat vindt Kiki helemaal niks. Maar als plots de stroom uitvalt en de föhns niet meer werken, moet ze haar strakke planning wel loslaten. Winnen de cavia's het van de liefde?

 

Bezig met laden