Vriendenvoorstelling.

We vertonen de film BLAZE op zaterdagavond 31 augustus en dinsdagmiddag en -avond 3 september GRATIS voor onze VRIENDEN. Deze film is een muzikale biopic over een onbekend gestorven countryzanger van wie enkele songs door zeer bekende artiesten op de plaat zijn gezet. Regisseur van deze film is de welbekende acteur Ethan Hawke.
Gratis toegang op vertoon van uw vriendenpas. Reserveren voor deze voorstelling wordt aanbevolen.
Als er plek is, ook toegankelijk voor andere bezoekers, tegen ons normale tarief. 

Blaze – Ethan Hawke, Verenigde Staten, 2018, 129’.
De kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley was een sleutelfiguur in de Texas Outlaw muziekbeweging van de jaren ’70 en ‘80. Woonde in de jaren 1970 een tijd in een boomhut in Georgia samen met zijn vriendin Sybil Rosen. Foley plakte ducttape op de toppen van zijn cowboylaarzen om de Urban Cowboy-mensen te bespotten met hun zilveren cowboylaarzen. Later maakte hij een pak met ducttape waarin hij altijd rondliep. Bij zijn begrafenis werd zijn kist door zijn vrienden bedekt met ducttape.
Blaze Foley overleed te jong als onbekende muzikant, maar niet zonder country artiesten als Willie Nelson en Merle Haggard te hebben geïnspireerd. De film volgt de zanger in verschillende fases van zijn leven: zijn relatie met Sybil Rosen, de impact van zijn nummers en zijn tragische overlijden op 39-jarige leeftijd. Een liefdevol eerbetoon van regisseur Ethan Hawke aan een haast vergeten countryheld.

 

Bezig met laden