Inleiding voorafgaand aan DE LIEFHEBBERS.

In de film DE LIEFHEBBERS, die we op dinsdag 21 januari 2 keer draaien, speelt Jeroen Krabbé de oudere architect Jan Liefhebber die al enige tijd verwarde momenten kent. Hij wil voor zijn kinderen verborgen houden dat hij lijdt aan beginnende Alzheimer. Er is bij beide voorstellingen, dus zowel 's middags als 's avonds een inleiding om een half uur voor aanvang van de film.
Bij de middagvoorstelling verzorgt ANJO SCHLANGEN de inleiding. Zij is casemanager dementie bij De Zorgcirkel van het eerste uur. Al tien jaar bezoekt zij mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het doel hiervan is dat mensen met een dementie zo lang mogelijk op een veilige en prettige manier thuis wonen, zonder dat de mantelzorgers overbelast raken. Deze inleiding begint om 13:00 uur.
Bij de avondvoorstelling verzorgt ANJA NIGGEBRUGGE de inleiding. Zij is casemanager dementie bij De Zorgcirkel. Ze was in 2010 gestart met een collega, inmiddels ondersteunen zij met 13 collega's mensen met dementie en hun mantelzorgers. Doel is zo goed mogelijk met dementie om te gaan door uitleg hierover te geven. Mede daardoor kunnen mensen met dementie wat langer zelfstandig blijven wonen. Deze inleiding begint om 20:00 uur.

 

Bezig met laden